Szórakozás

Korcsolyapálya

1956 - ban épült, az akkori bányavállalat építette az ott dolgozó hargitafürdői emberek segítségével (közmunka).

2006 – ban a Városháza javított rajta.

2010 – ben modernizálták, műgyepes labdarúgó pálya lett belőle és télen jégpálya.

Kanadai méretű korcsolyapálya.


Snowtubing

A snowtubing egy speciális gumitömlő, amivel le lehet csúszni egy erre kialakított pályán. Izgalmas és élvezetes kicsik és nagyok számára is. A csúszást csak a pálya kialakítása irányítja. A leérkezés után egy speciálisan kialakított fölvonó vontatja föl a tömlőket és az idéiglenes gazdáikat a dombtetőre.

2009 – ben épült , magántulajdon.

140 m hosszú a pálya.

22 m szintkülönbsége van

82 m a felvonó

Program

Naponta 10-17 és 19 -21 óra között tart nyitva


Balu Park

A Balu Park a Keleti-Kárpátok gyönyörű csúcsai között, Hargita hatalmas fenyőrengetegében terül el. A páratlan szépségű környezetben épült kalandpark másfél hektáron, 150 fára épített drótkötélpályával és 105 különböző nehézségi fokozatú játékelemmel várja kalandvágyó vendégeit.


Szánhuzas

Kutyaszánhúzás

Télen, a jó hóviszonyok a kutyaszánhajtó sportág kedvelőinek nagy élményt nyújtnak. Számos, látványos sprint kutyaszánhúzó versenyt szerveznek a Hargitán, Tolvajos tetőn és Kalibáskőn.  A csicsói Hargita 1763m magasan fekszik. Innen szép kilátás nyílik az udvarhelyi térségre , a Csíki - medencére és a Fogarasi havasokra. A kék háromszögű jelzést kell követni az Ózon szállodától.

 

A Madarasi Hargita 1801 m magas.

A kék sávval jelzett turista ösvény vezet oda.

Hossza 11 km, 3-4 óra.


Túrázás

A csicsói Hargita 1763m magasan. Innen szép kilátás nyílik az udvarhelyi térségre , a Csíki – medencére , a Fogarasi – havasokra . A kék háromszögü jelzést kell követni az Ózon szállodától.

 

A Madarasi Hargita 1801 m magas.

A kék sávval jelzett turista ösvény.

Hossza 11 km, 3-4 óra.

 

A helyi vadállományban megtalálható a medve, róka, hiúz, farkas, vadmacska, nyest, vadnyúl, őz, szarvas,mókus, vaddisznó, siketfajd, mogyoróstyúk, rigó, holló, gyöngy bagóly és a gyors patakokban a pisztráng.